ПРОИЗВОДИ

ФИЛТЕР

5 АРТИКЛИ

Компанијата е основана во 1908 година во Америка. Во 1917 година, компанијата го дизајнираше претходникот на модерната Ол-Стар наречена „Нелизгање“. А патиката е составена од гумен ѓон и платно погоре. Тие беа дизајнирани како атлетски чевли за кошаркари. Во 1920-тите, благодарение на забелешките, но и на напредокот на Чарлс Тејлор, кошаркарот и продавачот на Конверс, тие станаа популарни. Поради огромното влијание врз унапредувањето на брендот и подобрувања во дизајнот, неговото име е додадено на амблемот. Така се роди патиката „Chuck Taylor“ All Star , носена од многу професионални кошаркари. Со текот на годините, Converse Chuck Taylor All Stars го направија преминот од спортско во секојдневно носење. Првично, елитните кошаркарски патики на Chuck Taylor All Stars еволуираа во патики што беа избор на многу субкултури, особено уметници и музичари. Converse е посебна филозофија, заштитен знак на многу генерации, бренд со традиција. Во 2003 година, Најк го купи брендот Converse.