Што се колачиња(cookies)?

“Cookies” се текстуални фајлови кои ги користи пребарувачот во Вашиот компјутер и се состојат од технички податоци во врска сосесијата на посетителот. Овие фајлови сами по себе не го идентификуваат индивидуалниот посетител и не го оштетуваат Вашиот систем.

Оваа веб страница може да употребува колачиња (cookies) и технологија на следење во зависност од понудените форми. Cookies и технологијата на следење се корисни за прибирање на информации како што се тип на пребарувач и оперативен систем, следење на број на посетители на веб страницата и употреба на веб страницата од страна на посетителите. Cookies исто така придонесуваат кон подобрување на веб страницата и нејзино прилагодување кон потребите на посетителите. Личните податоци не можат да се прибираат преку Cookies.

Делта Спорт користи “cookies” за собирање на општи податоци кои ќе се користат понатаму за потребите на веб услугата односно планирање и подобрување на сервисите што ги нуди Делта Спорт. Делта Спорт никогаш не собира и чува лични податоци во “cookies” (на ниту еден од компјутерите што ги користи) кои притоа може да бидат искористени за нарушување на Вашата приватност.Пример ние користиме т.н колачиња за сесии за да препознаеме дека веќе сте посетиле одредени делови од нашата страница или дека веќе сте најавени на вашата сметка.Тие автоматски се бришат одкако ќе ја напуштите нашата страница.Покрај тоа исто користиме привремени колачиња што се чуваат на вашиот уред за одреден временски период .Кога повторно ќе ја посетите нашата страница ,автоматски препознава дека веќе сте биле на нашата страница и кои поставки сте ги поставиле така што не треба повторно да ги поставувате.

Доколку не сакате да користите cookies, истите може да ги оневозможите преку сетирањата во Вашиот пребарувач.

Зошто користиме колачиња(cookies)?

-подобрување на пребарувањето
-анализа на сообраќајот
-персонализирање на содржината и насочен маркетинг за да обезбеди подобро корисничко искуство

Кои видови колачиња ги користиме?

• Неопходно - Овие колачиња се неопходни за да функционира нашиот систем и не може да се оневозможат. Овие колачиња не чуваат никакви лични информации. Можете да поставите вашиот прелистувач да ги блокира, како и да ве предупредува за истото.

• Постојани - Ние користиме постојани колачиња за да ја олесниме функционалноста на најавите на корисници, како што е „Останете најавени“. Исто така, користиме постојани колачиња за подобро да ги разбереме навиките на корисниците и да ја подобриме веб-страницата според вашите навики.

• Статистички - овие колачиња ни овозможуваат да броиме посети за да можеме да ги мериме и подобриме перформансите на нашата веб-страница. Тие ни помагаат да го видиме движењето на посетителите и популарноста на страниците.Сите информации што ги собираат колачињата се споени, а со тоа и анонимни.

• Маркетинг - Овие колачиња овозможуваат веб-страницата да обезбеди засилена функционалност и персонализација. Тие се користат за прикажување на релевантни реклами на посетителите, охрабрувајќи ги да комуницираат. Д-Спорт користи реклами и колачиња за Гугл аналитика, реклами / га-публика, collect колачиња и Фејсбук.

Можете ли да ги избришете/контролирате колачињата?

Ние користиме колачиња за статистички да го евидентираме користењето на нашата веб-страница, со цел да го оптимизираме снабдувањето и прикажувањето на информации прилагодени на вашите интереси, но информациите поврзани со колачињата не се користат за ваше лично идентификување. Прифаќањето на овие колачиња не е неопходно за функционирање на оваа веб страница,но истите би овозможиле подобро искуство во пребарувањето. Овие колачиња ни овозможуваат автоматски да ве препознаеме кога повторно ќе ја посетите нашата страница. Овие колачиња автоматски се бришат по одредено време. Повеќето прелистувачи автоматски прифаќаат колачиња. Сепак, можете да го поставите вашиот прелистувач да спречи колачињата да не се чуваат на вашиот компјутер или секогаш да прикажува порака пред да создадете ново колаче. Сепак, целосно оневозможување на колачињата може да значи дека не можете да ги користите сите карактеристики на нашата страница.

Работно време на контакт центар:
Понеделник-петок: 09-16часот
Сабота: 09-14 часот
Недела- неработна

Податоците се од информативен карактер и подложни на промена. Сите прикажани производи се дел од нашата понуда, но не подразбираат достапност во секој момент. За жал, не можеме да гарантираме дека описот на производот, сликите и информациите се без грешка.