ОБРАБОТКА НА НАРАЧКА И ИСПОРАКА ОД 2-5 РАБОТНИ ДЕНОВИ

Бесплатна испорака за нарачки над 2990 денари

Плаќање со кредитна картичка, готовина при достава и однапред.

10.000

ПРОИЗВОДИ

100+

БРЕНДОВИ

800

ВРАБОТЕНИ

Испорака на пратки

Рок на испорака

Рокот за обработка и испорака на нарачката е од 3 до 5 работни дена, односно испораката од страна на курирската служба е од понеделник до петок од 08-16 часот, сабота од 09-13 часот, недела нема достава. По завршувањето на обработката на вашата нарачка, за секоја нарачана ставка, ќе се испрати известување за статусот на нарачката на е-маил адресата со која сте регистрирани на страницата на Д-Спортска Опрема, доколку во нарачката има артикал кој не можеме да го доставиме поради ограничена залиха на истиот или од друга причина (пример при пакување е забележано дека е оштетен истиот ) ќе добиете известување на е-маил или телефонски ќе бидете известени.

Во случај да има неколку ставки на нарачката, многу е веројатно дека немаме сè на едно место, па може да се случи обработката на нарачката да не заврши истовремено и пакетот да не биде доставен на истиот ден. Односно производите  во нарачката може да се пратат од различни продавници , кои се наоѓаат во различни градови.

Пратката пристигнува на адреса во период од 8 до 16 часот. Од курирот преземате пратка на која има фактура за вашата нарачка и по таа фактура ви се наплаќа, а копија од истата фактура се наоѓа и внатре во самата пратка.
Потребно е во тој период, на адресата да има присутна личност која ќе ја преземе пратката. Курирот, секоја пратка се обидува да ја врачи во два наврати.
Доколку, курирот не Ве пронајде на адресата, ќе ве повика на телефонскиот број кој сте го оставиле при креирање на порачката и ќе Ви договори нов термин за испорака. Доколку и вториот пат не Ве пронајде на адресата, пратката се враќа во просториите на Д Спортска Опрема.

Се разбира, можете да го проверите статусот на нарачката со испраќање на е-маил на onlinemk@djaksport.com или callcentarmk@djaksport.com, во кој треба само да го наведете ИД бројчето на нарачката .

Времето на испорака може да биде подолго отколку што е наведено во итни случаи како што се густ сообраќај, пандемии, непроодност на патот во случај на лошо време и слично. Курирската служба е должна да испорачува што е можно поефикасно во согласност со нејзините можности и деловни капацитети. Пратките нарачани и подигнати од курирската служба во петокот се испорачуваат од понеделник. Испораката на пратки се врши исклучиво на територија на Република Македонија.

Преземање на пратка

Нашата фирма соработува со курирска служба Еко Логистик . Курирската служба доставува пакети на адресата која сте ја навеле во нарачката, во периодот од 8 до 16 часот од понеделник до петок/ сабота од 09-13часот, а недела нема достава . За време на овој период, треба да бидете достапни на телефонскиот број наведен при креирање на нарачката и лицето што може да ја подигне пратката да биде на адресата. Курирот се обидува да ја испорача секоја пратка двапати. Ако не сте на адресата за време на првиот обид за испорака, ќе ве повика курир за да закажете нов датум на испорака. Доколку не ве најде на адресата по втор пат, пратката ќе ни биде вратена, па ве контактира оператор од контакт центар за да се констатира причината поради која е вратена пратката назад во Д-Спортска Опрема.

Се препорачува визуелно да го прегледате пакетот кога ја подигнувате пратката. Доколку забележите дека транспортната кутија/ќеса е значително оштетена и се сомневате дека производот може да биде оштетен или има несогласување во висината на откупот, одбијте да ја примите пратката и веднаш известете не на 02/3070176 или по е-пошта на onlinemk@djaksport.com или callcentarmk@djaksport.com

Трошоци за достава

Испораката за нарачка чија вкупна вредност е над 2990,00 денари е бесплатна. За нарачка со вкупна вредност до 2990,00 денари, трошоците за испорака се 150,00 денари.

Важно е да се нагласи дека трошоците за испорака се пресметуваат единствено врз основа на вкупната вредност на нарачката, без оглед на тоа колку артикли се нарачани и колку пратки се испраќаат на адресата одредена за испорака. Доставата од 150денари се запишува само на една фактура.

Ако по креирање на нарачка, чија вкупна вредност е над 2990,00 денари, што значи дека испораката е бесплатна, вие откажете некој артикал од нарачката, со што вкупната вредност на нарачката се намалува на помалку од 2990,00 денари, трошоците за испорака автоматски ќе бидат израчунати во износ од 150денари.

Во случај на замена на нарачаната ставка во некој од нашите малопродажни објекти, доколку колегите можат да ја извршат замената на самото место, замената е бесплатна.

Доколку замената е испратена на адреса од друг малопродажен објект, трошоците за испорака во износ од 150,00 денари ги сноси купувачот.

Во случај на замена на нарачаната ставка, што е организирано од операторите на контакт центарот преку курирската служба, трошоците за преземање на производот кој ќе се менува ги сноси купувачот, трошоците се во вредност од 150 мкд.

ДДВ е вклучен во цената на трошоците за испорака.

Д Спортска Опрема 2024 Сите права задржани . Изработка Smart Web Izrada Smart Web