Упатство за порачување

Дали сте знаеле дека сите артикли кои ги спремивме за Вас можете да ги порачате по пат на нашата страна, на многу брз, едноставен и бесплатен начин?
Сѐ што е потребно вие да направите е да се пријавите, да го пронајдете артиклот кој го сакате и да ги оставите своите податоци, а ние ќе се потрудиме целата роба која сте ја порачале да ви пристигне во рок од 2- 4 работни дена.
Откако ќе пристапите на нашата веб - страница, ќе ви се отвори почетната страна на која во горниот десен агол се наоѓа опцијата за пријава. Доколку, претходно не сте се пријавиле тоа можете да го направите за само неколку секунди така што во прозорецот „пријава” ќе ги внесете своите податоци.
По направената регистрација пристапувате кон пребарување на артиклите. За да го забрзате и олесните своето пребарување можете да ги користите филтрите кои се наоѓаат на левата страна на прозорецот. Со помош на филтрирање можете да одберете кој пол, возраст, тип, величина, боја или модел на артиклот го сакате. Кога ќе се одлучите за некој артикл кликнете на соодветната величина на артиклот, а потоа ставете го во корпа. Кога тоа ќе го направите, во горниот десен агол ќе се појави нов прозорец кој ви нуди можност да видите кои сѐ артикли ви се наоѓаат во корпата, како и можност за директно преминување на каса.
Доколку сте го пронашле артиклот кој сакате да го порачате кликнете на опцијата „каса” за да отворите ново поле во кое треба да внесете податоци за Вашата адреса. По внесување на адресата кликнете на опцијата „продолжи” за да преминете на следниот чекор. На следниот чекор се избира начинот на испорака и тука постои само една опција а тоа е "Карго" курирската служба која треба да ја изберете.
Потоа го бирате начинот на плаќање. Засега се понудени начини на плаќање „испорака” - плаќање по преземање, „авансно” - плаќање со уплатница однапред и „со кредитна картичка” - плаќање преку картичка.
Откако сте ја избрале опцијата која Вам најмногу ви одговара преминувате кон наредниот чекор. Следна работа која треба да ја направите е да ја проверите порачката, односно да утврдите дали сте ги нарачале сите работи кои ги сакате или можеби сте изоставиле некои артикли, сте погрешиле број или величина. На екранот ќе ви се појават податоци за сите артикли кои претходно сте ги „ставиле во корпата”.
Доколку сите податоци се точни, одите кон потврда на порачката. По оваа опција ќе ви се појави порачката која можете да ја отпечатите или едноставно да го забележите ID бројот на порачката. Имајте во предвид дека ID бројот е единствен за секоја порачка.
Со овој чекор се завршува процесот на онлајн порачка, а робата која сте ја порачале ќе ви стигне во рок од 3-5 работни денови.
Испораката е бесплатна и во моментот кога робата ќе ви пристигне го плаќате само паричниот износ за робата која сте ја порачале.
Кога сме веќе кај плаќањето, потребно е да знаете, дека плаќањето можете да го извршите во моментот на преземање на вашата роба или претходно со уплатница на шалтер во пошта или во некоја од банките, како и со платежни картички Visa, MasterCard или Maestro. Доколку, при процесот на порачување имате било каков проблем кој не е претставен во видеото кое го гледате, секогаш ви стои на располагање нашиот call centar на бројот +389023118300 кој е достапен секој работен ден од 10 до 17 часот и во сабота од 10 до 16 часот.