ОБРАБОТКА НА НАРАЧКА И ИСПОРАКА ОД 2-5 РАБОТНИ ДЕНОВИ

Бесплатна испорака за нарачки над 2990 денари

Плаќање со кредитна картичка, готовина при достава и однапред.

10.000

ПРОИЗВОДИ

100+

БРЕНДОВИ

800

ВРАБОТЕНИ

Замена и поврат на нарачан производ

Доколку порачате производ и не сте сигурни  дали ке ви одговара, истиот може да го замените за друга величина , за друг производ или да ви рефундираме средства  исклучиво на трансакциска сметка( значи средствата не може да ви ги вратат во некој од малопродажните објекти или курирската служба да ви ги врати) .

Замена 

Замена за друг производ потрошувачот може да оствари во рок од 15 дена од денот кога производот е купен ( член 50 од Закон за заштита на потрошувачи).

Начинот на замена го одбирате вие , но прво мора да пишете маил во кој ќе ни најавите  дека сакате замена и  ид број на вашата нарачка  на onlinemk@djaksport.com или callcentarmk@djaksport.com . Потоа одбирате дали вие ќе го вратите производот во некој од нашите малопродажни објекти или преку курирска служба ќе ја извршите замената.Трошоци за враќање на пратката плаќа купувачот (трошоците изнесуваат 150мкд).Замените се вршат преку курирската служба Еко Логистик и задолжително чувајте број на адресница од пратката која ја враќате преку курирската служба во некој од нашите продавници , како доказ дека сте пратиле пратка по курирската служба .

Ид број на пратка го пишува на самата фактура (тоа ви го пишува на фактурата која ја добивате во два примерока, еден на пратката одозгора , а еден  во пратката внатре , во делот каде што стои вашето име,презиме,адреса... па пишува ЕДБ: МК – тука стои ид бројчето ).

Производот кој го враќате треба да е неносен, со етикети, некористен ,во оригинално пакување како што сте го добиле . Доколку се работи за обувки истите да бидат вратени во кутија.

Производот може да го вратите лично во некој од нашите дуќани во Скопје( Градски  Стадион и Чаир)  ,Куманово,Кавадрци , Тетово , Струмица и Гостивар , со вас задолжително носете ја фактурата од нарачката .

 Доколку изберете поскап производ , доплаќате на уплатница во банка или преку електронско банкарство и налогот го покажувате на каса  , доколку одберете поефтин производ остатокот ви се враќа исклучиво на трансакциска сметка.

Доколку производот што го сакате го нема во продавницата во која вршите замена , а го има во други продавници  ,оставете го стариот производ во продавницата  и кажете им на колегите што сакате за замена па ќе ви се прати како нарачка на домашна адреса (ние ви ја правиме нарачката за замена за да може да го промениме откупот) .Пример доколку сте од Струмица, само оставете го производот во продавницата ,приложете ја и фактурата на каса и пренесете им на колегите на каса за што сакате да замените,па тие нас ќе ни пренесат и ние ви праќаме нова нарачка на адреса .

Доколку во продавницата  во која ја вршите замената го нема производот за кој вршите замена, односно го има во другите продавници , ќе ви се прати на домашна адреса директно па доколку е поскап производ цената ќе биде променета на фактурата, доколку е поефтин остатокот исто ви се враќа на трансакциска сметка.

 

Поврат средства 

Доколку порачате производ и не сте сигурни  дали ке ви одговара, истиот може да го вратите за  да ви рефундираме средства ,  исклучиво на трансакциска сметка( значи средствата не може да ви ги вратат во некој од малопродажните објекти или курирската служба да ви ги врати) .

Прво мора да пишете маил во кој ќе ни најавите  дека сакате замена и  ид број на вашата нарачка  на onlinemk@djaksport.com или callcentarmk@djaksport.com . Потоа одбирате дали вие ќе го вратите производот во некој од нашите малопродажни објекти или преку курирска служба ќе ја извршите замената.Трошоци за враќање на пратката плаќа купувачот (трошоците изнесуваат 150мкд).Замените се вршат преку курирската служба Еко Логистик и задолжително чувајте број на адресница од пратката која ја враќате преку курирската служба во некој од нашите продавници , како доказ дека сте пратиле пратка по курирската служба .

Доколку производот го враќате во некој од нашите малопродажни објекти , на каса  приложувате фактура , колегите ви го проверуваат датумот на издавање , пополнувате образец во кој пополнувате кој производ кој враќате и пишувате трансакциска сметка за да можеме да ви пополниме налог за поврат средства. Средствата ви се враќаат во законски предвидениот рок кој не може да биде подолг од 14 денови.

 

 

 

Д Спортска Опрема 2024 Сите права задржани . Изработка Smart Web Izrada Smart Web